03 Октомври, 2022

КОНТАКТИ

Social

  

ПЛУТОН 1

Програма за семинар в Русия

ПРОМЕНИ В ОСИГУРИТЕЛНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО

ПРЕЗ 2022 Г.

ПРОГРАМА

16.07.2022 г.                            

Сборен пункт на Терминал 2 - Заминаващи в 13.00 ч. Тръгване от Терминал 2 на летище София с полет на България ер в 14,55 ч. Пристигане на летище Пулково в Санкт Петербург в 18.25 ч. Посрещане на групата, трансфер и настаняване в хотел “Достоевски”**** (www. dostoevsky-hotel.com). Вечеря. Нощувка.

17.07.2022 г.

Закуска. Панорамна обиколка на града с екскурзовод на български език: Невский проспект, Дворцовия площад, Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, крайцер Аврора, разглеждане на Петропавловската крепост, където са погребани руските царе. Време за обяд, след което разглеждаме катедралата „Спас на крови” и Исакиевски събор. Свободно време. Нощувка.

По желание: в 00:00 ч. разходка с корабче по река Нева за наблюдение на подвижните мостове с включени трансфери от и до хотела (разходката с корабче продължава около 2 часа).

18.07.2022 г.

Закуска. Лекция: Промени в осигурителното законодателство за 2022 г. Административна и съдебна практика.

Следва екскурзия до Царско село - лятна резиденция на руските царе. Посещение на Екатеринския дворец и дворцовия парк. Свободно време за допълнително разглеждане на двореца. След обяд, посещение на Александровския дворец и парка, реставриран. Връщане в Санкт Петербург в 18,00 ч. Нощувка.

По желание: посещение на балетна постановка „Лебедово езеро” в Александровский театър/Мариински театър.

19.07.2022 г.

Закуска. Лекция: Прилагане на Регламент (ЕО) № 883/2004 за координация на системите за социална сигурност и Регламент (ЕО) № 987/2009 за установяване на процедура за прилагането на Регламент (ЕО) № 883/2004. Осигуряване на работещи по трудов договор и на самоосигуряващи се лица, граждани на ЕС и граждани на трети страни.

Следва посещение на Юсуповский дворец, мястото, където е убит Распутин, дворец в който са се организирали едни от най-пищните балове, гостували са най-известните артисти. Обяд в двореца на великия княз Владимир, след което се отправяме към Ермитажа - част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, най големият музей в света, в чиито галерии и хранилища се съхраняват над 3 милиона произведения на искуството от цял свят.

По желание: Фолклорно шоу "Почувствуй себя русским" в концертната зала на Николаевския дворец в Санкт Петербург.

20.07.2022 г.

Закуска. В 9,30 ч. тръгваме с автобус за посещение на Петродвореца - лятната резиденция на руските императори в продължение на два века. Построен по заповед на Петър Велики в чест на победата на Русия над Швеция по време на Северната война. Централно място заема Големият Дворец с великолепния си интериор, а трите монументални каскадни фонтана водят към Долния парк - парков ансамбъл със 173 фонтана и водоскоци. Посещение на Големия дворец и парка с местен екскурзовод на български език. Свободно време. Отпътуване за Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

21.07.2022 г.

Закуска. Трансфер до Московската гара и отпътуване за Москва с високоскоростния влак САПСАН в 9,00 часа. Пристигане около 13 часа. Трансфер до хотел „Будапеща”**** https://www.hotel-budapest.ru/en/. Обяд. Панорамна обиколка на града с автобус и пешеходна разходка с екскурзовод на български език: Кремълската стена, Триумфалната арка, Кутузовски проспект, Парка на Победата, Пушкинския площад, Новодевическия манастир, храма на Христос Спасителя, съвременния район на Москва Сити. Фотостоп на панорамната площадка „Воробьевые горы, посещение на храма Василий Блаженни историческия музей, катедралата Казанска Богородица. Вечеря. Нощувка.

22.07.2022 г.– петък

Закуска. Лекция: Подаване на справката за окончателния размер на осигурителния доход при подаване на коригиращи декларации от самоосигуряващите се лица. Промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, касаещи данъчно-осигурителните производства.

Следва посещение на Третяковската галерия и екскурзия до Кусково. Посещение на двореца на граф Шереметев от 18-ти век с павилиона «Грот», украсен с различни видове раковини. Нощувка.

По желание: круиз по река Москва с кораб от флотилията на „Radisson Royal” - 2,5 ч., по време на който ще видим всички основни забележителности.

23.07.2022 г. - събота

Закуска. Посещение на парк „Зарядие” и Кремълския дворец: Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана; Архангелската и Благовещенската църква и Дворцовия площад. Посещение на Оръжейната палата. Посещение на съкровищницата “Елмазен фонд”. Свободно време за обяд. Пешеходна разходка по Арбат - пешеходен пасаж от тесни улички, едно от най-популярните места за разходка в Москва. Свободно време. Нощувка.

24. 07.2022 г.

Закуска: Лекция: Промени в Наредбата за условията и реда за командироване и изпращане на работници и служители в рамките на предоставяне на услуги. Подаване на уведомление за сключено споразумение по чл. 121а, ал. 1, т. 1 от Кодекса на труда при командироване на работници и служители.

Прилагане на Договора между Република България и Руската федерация за социална сигурност.

Свободно време за посещение на обекти по желание: новото сити на Москва; VDNH; комплекс „Измайлово”; Сергиев посад и др. Нощувка.

25.07.2022 г.

Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе от 14-ти век, включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Време за обяд, след което следва посещение на „Царицино” - московския дворец на Екатерина II. Разходка с електромобили из парка на двореца. Трансфер до летище Шереметево и отпътуване за България в 20,05 ч. Пристигане в 22,00 ч.

Лектор: Петя Гинина, юрист по осигурително право

Цена: 3090 лева

Цената включва:

  • Самолетен билет София - Петербург/Москва - София с директни полети на България Ер с включени летищни такси, един чекиран багаж до 23 кг. и един ръчен багаж до 10 кг.;
  • Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус по програмата;
  • 9 нощувки със закуски на блок маса в стандартни двойни стаи, от които 5 в хотел «Достоевский» в Петербург и 4 в хотел «Будапеща» в Москва;
  • 5 обяда и 2 вечери;
  • Градска такса регистрация при настаняване в хотелите;
  • Визова поддръжка от Русия;
  • Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост, Исакиевския събор и храма Възкръсение Христово;
  • Eкскурзии до Петерхоф с посещение на «Нижний парк» и Големия дворец;
  • Екскурзия до Царско село с посещение на Екатерининския дворец и на Александровския дворец.
  • Посещение на Ермитажа и Юсуповския дворец;
  • Билет за скоростния влак «SAPSAN» от Петербург за Москва - икономична класа;
  • Панорамна обиколка на Москва с автобус, посещение на Третяковската галерия; пешеходна разходка по улица Арбат и Тверский район.
  • Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Архангелската, Успенската и Благовещенската църкви и Оръжейна палата;
  • Екскурзия до Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов и екскурзия до Царицино с посещение на Московския дворец на Екарина II.;
  • Всички входни такси за посещаваните обекти;
  • Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовода;
  • Екскурзоводско обслужване на български език;
  • Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» с покритие 30 000 евро. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие на заболяване от COVID-19 по време на пътуването.
  • Персонални консултации с лектора

Цената не включва:

  • Туристическа виза за Русия: 124 лв.
  • Допълнителни екскурзии по желание:
  • Лични разходи.

Всички участници с направени ваксини и получени сертификати, преболедували или не, предоставят и отрицателен PCR тест на английски език, направен не по-късно от 72 часа преди пристигане в Русия.В случай на промяна на условията за пътуване в Русия ще бъдете уведомени своевременно.

За включване в групата е необходимо:

Да заплатите депозит в размер на 20% от стойността по банкова сметка в BG 89 BPBI 81701600244715. Окончателно плащане до 10 юни 2022 г.

Да представите копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването и 1 цветна снимка, паспортен формат с размер 3,5 Х 4,5 см.