21 Април, 2019

КОНТАКТИ

Social

  

Новото Народно събрание. Парламентът ще избере временна комисия по правни въпроси, по бюджет и финанси

По време на заседанието на новото Народно събрание, се очаква парламентът да избере временна комисия по правни въпроси и по бюджет и финанси, съобщиха от DarikNews.

В дневния ред на депутатите е и предложение на ГЕРБ за изслушване относно готовността на Министерство на регионалното развитие и на Агенция „Пътна инфраструктура" за предстоящия зимен сезон и предприетите действия за осигуряване на координация и готовност за поддържането и почистването на пътищата от републиканската пътна мрежа.

Как ще изглежда следващото правителство и кои партии ще застанат зад него - въпреки очакванията отговорите да бъдат намерение вчера, политическата ситуация се заплете още повече.

След продължила два часа лидерска среща, на която не дойде единствено председателят на „Атака" Волен Сидеров, от ГЕРБ съобщиха, че се върви към кабинет на малцинството, подкрепен от тях и Реформаторския блок.

Два часа и едно заседание на парламентарната група на блока по-късно, обаче, се оказа, че реформаторите не са съгласни на този вариант.

„На първо място Реформаторският блок поддържа усилието за сформиране на мнозинство и управление в трипартиен формат - ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичен фронт. На второ място смятаме, че днешната среща между седем партии може да има само консултативен характер и на такива срещи съгласие за мнозинство между три партии не може да се постигне", заяви вчера Радан Кънев.

 

 

Източник: DarikNews

Практики на НАП