19 Септември, 2020

КОНТАКТИ

Social

  

ТЪРСИ

Цената на златото отстъпва

Златото поевтинява във вторник поради намаляване на търсенето на по-безопасни активи след преминалия първи тур на изборите за президент във Франция, сочат данните от търговията.

Тази сутрин цената на юнския фючърс на златото на борсата в Ню Йорк Comex се понижи с 2,80 долара или 0,22% - до 1274,40 долара за тройунция.

Стойността на юлския фючърс за среброто се понижи с 0,04 на сто – до 17,93 долара за унция.

По данни на министерство на външните работи на президентските избори центристкият лидер Еманюел Макрон на първи тур е постигнал резултат от 23,75%, а Марин Льо Пен – 21,53%. Вторият тур на президентските избори ще се състои на 7 май.

Геополитическото напрежение около Северна Корея в същото време оказва подкрепа на цената на злато. В понеделник президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Съвета за сигурност към ООН трябва да има готовност за въвеждане на нови санкции срещу Северна Корея.

Очаква се на 28 април Рекс Тилърсън да обсъди със Съвета за сигурност към ООН нови мерки спрямо режима в тази страна. Напрежението около страната нараства поради опасенията , че в чест на 85 годишнината от основаването на Корейската народна армия, която се отбелязва днес, може отново да бъдат изстреляни ракети.

econ.bg

Практики на НАП